Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αναζητάς Εργασία; Προσδιόρισε τους Στόχους σου

Οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους προσπαθούν να βρούν εργασία, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα προσόντα τους, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα ενδιαφέροντά τους.

Η αναζήτηση εργασίας έχει εξελιχθεί σε μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί μεθοδικότητα, προγραμματισμό, υπομονή και επιμονή, γι' αυτό και θα πρέπει από την αρχή να θέτουμε τους στόχους μας.

Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά αρκετά επαγγέλματα αρχίζουν σιγά σιγά να αφανίζονται ή να είναι κορεσμένα, γι' αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής πορείας επαγγέλματος, προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας.

Η επιλογή του είδους της εργασίας είναι προσωπικό θέμα και εξαρτάται άμεσα από τις προτεραιότητες που το κάθε άτομο ξεχωριστά θέτει. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, αν κάποιο άτομο ψάχνει για εργασία θα πρέπει από την αρχή να ορίσει τους στόχους του, ώστε να μπορέσει να επικεντρώσει την έρευνά του σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αν δηλαδή θέλει να δουλέψει στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, να είναι υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας, ποιες θέλει να είναι οι οικονομικές απολαβές του, το ωράριό του, οι προοπτικές εξέλιξής του, το είδος του οργανισμού που θα ήθελε να εργαστεί, το είδος εργασίας που θα τον ικανοποιούσε και άλλοι ακόμα παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την επιλογή εργασίας.


Έτσι λοιπόν, αν έχουμε θέληση και ψυχική δύναμη, αν ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας και αν χρησιμοποιήσουμε όλα τα βήματα και τα μέσα για την αναζήτηση εργασίας, όπως διαδίκτυο, εφημερίδες, γνωριμίες και άλλα ακόμα, μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε!

Βενιέρη Άννα