Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Career Fair NYC 2015

Το Skywalker έλαβε μέρος  στο Career Fair 2015 του New York College όπου διεξήχθη στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στηρίζοντας για άλλη μια φορά τις ημέρες καριέρας του κολλεγίου και ισχυροποιώντας έτσι τις σχέσεις μεταξύ του χώρου της αγοράς εργασίας και του εκπαιδευτικού.
 




  Το Career Fair Athens 2015 αποτελούνταν από δύο ενότητες το coaching, mentoring και τις συνεντεύξεις. Στην πρώτη ενότητα "Career Skills" στις 19 Μαϊου με διάλεξη για την "Συνοδευτική επιστολή και συμβουλές για την σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος" η Κέλλυ Μπαντή- Υπεύθυνη διαφημίσεων και χορηγιών Skywalker.gr, πραγματοποίηση το 2ωρο σεμινάριο, όπου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και θετική ανταπόκριση από το κοινό που συμμετείχε.

Στο δεύτερη ενότητα "Career Day" όπου είχε διάρκεια δύο μέρες στις 27 &28 Μαϊου, η συμμετοχή μας αποσκόπησε στην παροχή συμβουλών εύρεσης εργασίας και διόρθωσης του βιογραφικού σημειώματος καθως και στην επαφή με το κοινό και την αφούγκραση των αναγκών και δυσκολίων τους κατά την διάρκεια αναζήτησης εργασίας.
Το κοινό που προσήλθε, οι διοργανωτές και η οργάνωση του όλου event ήταν άριστοι και αναμένουμε και σε επόμενες τέτοιες εκδηλώσεις όπου σκοπό έχουν την ενημέρωση και επαφή του κοινού που αναζητά εργασία με την αγορά και τους εργοδότες.

Στο Career Day της Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε η Αλεξία Φουκίδου- Διευθύντρια περιφερειακού  τομέα Skywalker.gr στις 4 Ιουνίου, παρευρέθηκαν 21 εταιρίες από διάφορους κλάδους και συνομίλησαν μαζί με τους φοιτητές μελετώντας την πιθανή συνεργασία τους. Το Skywalker έδωσε το παρόν του περέχοντας συμβουλές στους υποψηφίους και απάντησε και στις ερωτήσεις τους σε θέματα αναζήτησης εργασίας.

Περισσότερο υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ

Η ομάδα του Skywalker.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ένα διαφορετικό Θεματικό Εργαστήριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης!


Το "Θεματικό Εργαστήριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης" διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. ) στο πλαίσιο πραγματοποίησης της Πράξης "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη", που υλοποιεί η Α.Σ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ για την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.

Η Ελισάβετ Καλαρούτη, Στέλεχος Μάρκετινγκ στο Skywalker.gr παρουσίασε για Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, σε φροντιστές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήταν μία διαφορετική εμπειρία, γιατί απευθυνόταν σε ένα διαφορετικό επάγγελμα. Ένα επάγγελμα, που δυστυχώς βρίσκει συνέχεια τοίχους μπροστά του. Το εκπληκτικό είναι ότι με διάθεση, όρεξη και θέληση ξεπερνάνε τα εμπόδια και πραγματοποιούν τα επαγγελματικά τους όνειρα, δηλαδή να είναι διπλά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.








Τι είναι η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Φροντίζω;

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» (MIS: 457751) με συμμετέχοντες φορείς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – ΑΜΥΜΩΝΗ (συντονιστής φορέας), την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης - Ψυχικού, τη VFA – Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας και την Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση - ΜΕΛΕΔΩΝΗ υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) στην Περιφέρεια Αττικής με τίτλο

«Απασχόληση ανέργων στη παροχή υπηρεσιών φροντίδας και συνοδείας σε Αμέα και ηλικιωμένους»

Επικρατούσε φιλική ατμόσφαιρα και περιθώρια ανάπτυξης συζήτησης και διαλόγων. Παρατηρήσεις, προτάσεις και νέες ιδέες ακούστηκαν από ομιλητές, αλλά και από το κοινό. Αναμένουμε το επόμενο θεματικό εργαστήριο!





Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

HR Community Conference & Awards 2015

Όσα πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαΐου 2015 στο Divani Caravel

Οι νικητές των βραβείων HR Community Awards 2015






Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο HR Community Conference and Awards, που διοργανώθηκε στις 14 Μαΐου 2015, στο Divani Caravel. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το skywalker.gr και την Ethos Events.










Στόχος της διοργάνωσης ήταν να εστιάσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα, να αναδείξει τις αλλαγές που σημειώνονται στο ρόλο των στελεχών HR, να ακουστούν απόψεις και πληροφορίες με πρακτική αξία για το ακροατήριο.


Τα σχόλια που ακούσαμε τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συνέδρους δείχνουν ότι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο κύριος Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος στα ΑγροΝέα και ομιλητής του πρώτου πάνελ, έγραψε σχετικά με το HR Community Conference and Awards: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να συναντήσω τόσους ενδιαφέροντες ανθρώπους και να ανταλλάξω πολλές σκέψεις στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού σε ένα ευχάριστο και καλά οργανωμένο περιβάλλον, με χαμόγελα και ευχάριστη εξυπηρέτηση. Για όσους βρεθήκαμε στο CARAVELL Divani, στις 14-5-2015, η συμμετοχή μας ήταν μια ευχάριστη "όαση" στις καθημερινές επαγγελματικές αγωνίες, και τους έντονους ρυθμούς, ενώ οι πληροφορίες από τις έρευνες καθώς και οι key speakers έδωσαν πάρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία». Η κυρία Σοφία Κουκουρλή, Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης – Συστημάτων Ποιότητας, σχολίασε: «Όλες οι θεματικές καθώς και το πρόγραμμα ήταν καλοσχεδιασμένα. Η ηλεκτρονική κάλυψη και ο τρόπος που έγιναν οι ερωτήσεις επίσης ήταν στα θετικά της διοργάνωσης… Όλοι νομίζω έχουμε ανάγκη από μια φρέσκια ιδέα».


Η προσέλευση των συνέδρων ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Σε αυτή την επιτυχία, σίγουρα συνέβαλε η υψηλή ποιότητα και το κύρος των ομιλητών του συνεδρίου, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.


Ο κ. Mark Gussetti, Senior Learning Consultant και Kirkpatrick Facilitator, ήταν ο keynote speaker του συνεδρίου. Η ομιλία του, με τίτλο "Becoming a Trusted HR Advisor", εστίασε στην ανάγκη επικοινωνίας με το Ανθρώπινο Δυναμικό της επιχείρησης και τον προσδιορισμό του HR από «τα αποτελέσματα που παράγουν προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση και κατά συνέπεια στους πελάτες της, τους επενδυτές και τους εργαζομένους της».


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κ. Mike Booker, Managing Director της The Network, ο οποίος παρουσίασε τη διεθνή έρευνα Global Talent Survey. Η παρουσίασή του εστίασε στην απόκλιση που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των αναγκών της αγοράς και των γνώσεων και ικανοτήτων των υποψηφίων. Επιπλέον, έδωσε εντυπωσιακά στοιχεία για την μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού από και προς την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι κάτω από το παγκόσμιο μέσο όρο όσον αφορά την πρόθεση των κατοίκων της να αποχωρήσουν για λόγους καριέρας (λίγο πιο χαμηλά από το 50%). Επιπλέον, το ποσοστό υπηκόων άλλων χωρών που θέλει να έρθει για εργασία στη χώρα μας είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και θέλει να εγκατασταθεί για 5-10 χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή πολλά χρόνια πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αφού σε άλλες χώρες δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν μέχρι 2 χρόνια. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη Γαλλία και την Ολλανδία, το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν πρόθυμοι να φύγουν από τη χώρα τους για μια καλύτερη επαγγελματική ευκαιρία φτάνει σχεδόν το 95%.



                                     

Η έρευνα της Focus Bari παρουσιάστηκε από την κ. Άννα Καραδημητρίου, Αντιπρόεδρο και Γενική Διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών και εστίαζε στο πώς επιδρά η χρήση των social media στην προσέλκυση και επιλογή του προσωπικού.


Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι ομιλίες των keynote speakers σε κάθε πάνελ, καθώς και οι απόψεις που ακούστηκαν στα πάνελ. Το πάνελ Ι επικεντρώθηκε στην «Αρχιτεκτονική του εργασιακού τοπίου στην Ελλάδα». Την εισαγωγική ομιλία έκανε η κ. Νάνσυ Παλεξανδρή, ομότιμη καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Οι εξελίξεις στον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού». Η κ. Παπαλεξανδρή είχε και το ρόλο συντονιστή στο πάνελ, όπου συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος, ΑγροΝέα, Σοφία Κουκουρλή, Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης-Συστημάτων Ποιότητας, Πέτρος Ραπανάκης, Employee and Labor Relations Consultant, και Σπύρος Ακριβός, Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Μουσικός, Educament, Ακτινολόγος Τεχνολόγος.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πάνελ Ι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=G5zwouAi4Vc


Το δεύτερο πάνελ με θέμα «HR Community: Υπηρετώντας την Ελληνική Επιχειρηματικότητα» συντόνιζε η κ. Μαρία Γεωργαλά, Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας DEA Επικοινωνίας & Πληροφορίας-GCDF, η οποία είχε και την ευθύνη για όλο το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες του πάνελ ήταν ο κ. Βασίλειος Αϊβαζίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, η κ. Βαρβάρα Ασημακοπούλου, ΜΒΑ, ACC, President, International Coach Federation Greece chapter (ICF), ο κ. Γιάννης Κουτράκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, IBM και ο κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, Founder & CEO, Ecinisi Business Centers.

                                   


Η συζήτηση που αναπτύχθηκε στο πάνελ ΙΙ βρίσκεται εδώ: https://youtu.be/Gh3windFJc0


Στο πάνελ ΙΙΙ, keynote speaker ήταν ο κ. Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon SA Risk Managers Insurance Brokers. Με συντονιστή τον κ. Μπιθυμήτρη, Διδάκτορα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Project manager, Όμιλος ΑΠΟΨΗ (Υπηρεσίες Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής), οι ομιλητές τοποθετήθηκαν στο θέμα «Οικοσύστημα HR: Εργαλεία για αποτελεσματική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού». Συμμετείχαν οι κύριοι Γιώργος Ζαφειρίου, CEO, Comergon SA Risk Managers Insurance Brokers, Ιωάννης Άγγελος Λιάτσος, HR Management Consultant & Co-Owner of Great Escape intelligent Entertainment & Shareholder of Kastelorizo Group, Καλλιόπη Μαρίνη, Ψυχολόγος Msc., Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ISON/PSYCHOMETRICA, Αθηνά Π. Ντόβα, COO & Co-Founder, Owiwi και Βασίλειος Γ. Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής & HR Director, Όμιλος Εταιρειών Epsilon Net.


Μπορείτε να δείτε το πάνελ ΙΙΙ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XqJ3gwq6SAI


Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με την παρουσίαση case study από χορηγούς. Συγκεκριμένα, στο πρώτο case study, ο κύριος Βασίλειος Γ. Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής & HR Director, Όμιλος Εταιρειών Epsilon Net, μας μίλησε για τη διασφάλιση της νομιμότητας του εργοδότη από τις αλλαγές της νομοθεσίας. Ακολούθησε η κυρία Κονδυλένια Γουρδουβέλη, HCM/ HRMS Solutions Division Manager, Uni Systems S.A. και παρουσίασε το case study: «Σε Μια Εποχή Ραγδαίων Εξελίξεων και Αλλαγών οι Σύγχρονοι Οργανισμοί Χρειάζεται να Προσαρμοστούν Άμεσα στις Νέες Προοπτικές Ανάπτυξης». Το τρίτο case study ήρθαν να παρουσιάσουν η κυρία Αθηνά Π. Ντόβα, COO & Co-Founder, Owiwi και ο κύριος Ηλίας Βαρθολομαίος, CEO & Co-Founder, Owiwi


Την ενότητα αυτή έκλεισε ο κύριος Ιωάννης Άγγελος Λιάτσος, HR Management Consultant & Co-Owner of Great Escape intelligent Entertainment & Shareholder of Kastelorizo Group, με θέμα: «Πώς τα Escape rooms μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα χρήσιμο εργαλείο για το HR»





Κορύφωση του συνεδρίου ήταν η απονομή των HR Community Awards 2015. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι:
Βασίλειος Αϊβαζίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
Βαρβάρα Ασημακοπούλου, ΜΒΑ, ACC, President, International Coach Federation Greece chapter (ICF)
Δρ. Ευθύμιος Ζαχαρόπουλος, Πρύτανης, Deree
Μαρία Κουτσαύτη, Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, Career Associates
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
Δημήτρης Μπουραντάς, Δ/ντης Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Director of the Career Development Office, Hellenic American College






Νικητές αναδείχθηκαν οι:


1. Βραβείο Δημιουργικού Εργασιακού Περιβάλλοντος


BRONZE: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ


BRONZE: Software Competitiveness International (Soft Com International)


SILVER: ΤΡΑΒΕΛΠΛΑΝΕΤ24 Α.Ε.


2. Βραβείο Διακράτησης Προσωπικού


BRONZE: ELVIAL S.A.


SILVER: ΨΗΜΙΤΗ Α.Ε.


3. Βραβείο Διαχείρισης Αλλαγών


SILVER: CELESTYAL CRUISES S.A.

4. Βραβείο Ισορροπίας Επαγγελματικής – Προσωπικής Ζωής


SILVER: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


5.Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ)


BRONZE: Positivity Coaching


SILVER: CELESTYAL CRUISES S.A.


SILVER: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


6.Βραβείο Καινοτόμου Πρακτικής


BRONZE: GREAT ESCAPE


SILVER: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ


7. Βραβείο Υγιεινής και Ασφάλειας


GOLD: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


8. Βραβείο Πολιτικής Κινήτρων και Παροχών


ΒRONZE: Software Competitiveness International (Soft Com International)


SILVER: CELESTYAL CRUISES S.A.


9 Βραβείο Διαχείρισης Απόδοσης & Αμοιβών


SILVER: CELESTYAL CRUISES S.A.


10. Βραβείο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού


BRONZE: ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΨΗ


SILVER: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


11. Βραβείο Εφαρμογής Τεχνολογίας


BRONZE: Owiwi


12. Βραβείο Αποτελεσματικής Διαχείρισης Κρίσης


BRONZE: ΨΗΜΙΤΗ Α.Ε.


13. Βραβείο Διασυνοριακής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού


BRONZE: ICAP Outsourcing Solutions


14. Βραβείο Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων


GOLD: EPSILON NET


15. Βραβείο Ψυχομετρικών Εργαλείων


BRONZE: OWIWI


BRONZE: ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΨΗ


16. Βραβείο Συμβούλων Επαγγελματικής Ανάπτυξης


BRONZE: ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΨΗ


17. Βραβείο Intranet ως Εργαλείο HR


SILVER: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.


18. Βραβείο Website και Διεπαφών


BRONZE: EPSILON NET


BRONZE: Software Competitiveness International (Soft Com International


19. Βραβείο Καλύτερου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού


SILVER: CELESTYAL CRUISES S.A.






Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς του συνεδρίου:


Premiere Sponsor


EpsilonNet


Associate Sponsors


Manpower Group


Stirixis


Conference Sponsors


Conferience


ICF Greece


Innews


Interamerican


Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Mdata


Uni.Systems


Corporate Participations


Comergon S.A


Great Escape Rooms


Mondial Assistance


New York College


Research Sponsor


FocusBari


Print Sponsor


Pressious Arvanitidis






Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των:
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς






Communication Sponsors


SBC


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΧΡΗΜΑ


ΧΡΗΜΑ WEEK


SKYWALKER.GR


Supportbusiness.gr


PALO.GR


EURO2DAY


NEWS 247


IN2LIFE


ΕΠΙΧΕΙΡΩ


E-FOROLOGIA


EPSILON7


CITYPORTAL.GR


ECO ΖΗΝ


STARTUP.GR


PREPARE.GR


INSURANCE WORLD


INSURANCEWORLD.GR


Ph.B


VIRUS


BIT


BIT DAILY


ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΑΙ


ΑλIVE